بهترین دکتر ایمپلنت در اصفهان

عوارض ایمپلنت دندان

آیا می دانید ایمپلنت دندان هم مثل هر جراحی دیگری می تواند عوارضی داشته باشد؟ اگرچه ایمپلنت دندان یک روش موفق و متداول برای جایگزینی دندان های از دست رفته است، اما همانند هر جراحی دیگری خالی از عوارض نیست. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی عوارض احتمالی ناشی از ایمپلنت دندان بپردازیم تا بتوانید از آن ها اجتناب کنید یا در صورت بروز، درمان مناسب را انتخاب نمایید.

ایمپلنت دندان و چگونگی انجام آن

آیا در آرزوی زدن لبخندی زیبا مانده اید و دندان های پوسیده و افتاده تان اعتماد به نفس شما را پایین می آورد؟ ایمپلنت دندان یک روش بسیار رایج برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است که با استفاده از ایمپلنت و پروتز، به جای دندان طبیعی که از بین رفته، یک دندان مصنوعی مشابه دندان های طبیعی ایجاد می کند. ایمپلنت دندان به صورت معمول از سه قسمت ایمپلنت (یک پیچ فلزی که در استخوان فک قرار می گیرد)، آباتمنت (واحد اتصالی که بر روی ایمپلنت قرار می گیرد) و پروتز (دندان مصنوعی که به آباتمنت متصل می شود). تشکیل شده است.

هدف اصلی جراحی ایمپلنت دندان این است که جای دندان طبیعی از دست رفته را پر کند.

قرار دادن ایمپلنت دندان نیاز به فرآیند جراحی دقیقی دارد که توسط بهترین متخصص ایمپلنت انجام می شود. ابتدا دندانپزشک با یک عمل جراحی کوچک، ایمپلنت را در استخوان فک قرار می دهد. سپس چند هفته صبر می کند تا استخوان به دور ایمپلنت محکم شود.

پس از آن، دندانپزشک یک قطعه فلزی را روی ایمپلنت می چسباند که همانند ریشه مصنوعی دندان عمل می کند. در نهایت روی این قطعه، دندان مصنوعی ساخته و نصب می شود.

ایمپلنت-دندان-در-افهان

آیا ایمپلنت برای تمام افراد عوارض نشان می دهد؟

ایمپلنت دندان برای همه افراد عوارض یکسانی ندارد و بروز آن بستگی به عامل های مختلفی و چگونگی رعایت مراقبت های بعد از جراحی دارد.

عموما افرادی که استخوان و لثه ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به عوارض هستند. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت و التهاب پس از کاشتن ایمپلنت هستند.

سیگاری بودن  و سابقه بیماری هایی مانند دیابت یا پوکی استخوان نیز احتمال ایجاد عوارض را افزایش می دهند.

همچنین نوع ایمپلنت و مهارت جراح بر احتمال بروز عوارض موثر است، به طوری که  ایمپلنت های با کیفیت بالا و جراح ماهر احتمال ایجاد عوارض را کاهش می دهند.

بنابراین بسته به شرایط فردی و سلامتی هر شخص، عوارض ایمپلنت می تواند متفاوت باشد.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

عوارض احتمالی ایمپلنت دندان عبارتند از:

التهاب و عفونت

التهاب و عفونت یکی از عوارض احتمالی پس از جراحی ایمپلنت دندان است. این عارضه معمولا به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان پس از عمل جراحی ایجاد می شود. همچنین گاهی اوقات در هنگام جراحی، میکروب های موجود در دهان وارد بافت های آسیب دیده می شوند و منجر به ایجاد این نوع از عوارض ایمپلنت می شود.

التهاب و عفونت باعث درد، ورم، قرمزی، ترشح چرکی و حساسیت در ناحیه ایمپلنت و اطراف آن می شود. همچنین ممکن است کمی تب هم وجود داشته باشد.

استفاده از داروهای ضدالتهاب و ضدعفونی کننده دهانی به مدت چند روز، معمولاً التهاب و عفونت را برطرف می کند. توصیه می شود با رعایت بهداشت دهان و مصرف داروهای تجویزی پس از عمل از بروز عوارض ایمپلنت دندان از نوع  التهاب و عفونت پیشگیری کنید.

در صورت بروز علائم این نوع از عوارض ایمپلنت، سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید تا درمان آغاز شود.

شکستن ایمپلنت

شکستن ایمپلنت یکی از عوارض نادر اما احتمالی پس از جراحی ایمپلنت دندان است. معمولاً شکستن ایمپلنت به دلیل اعمال فشار یا نیروی زیاد بر روی آن اتفاق می افتد. مثلاً گاز گرفتن شدید غذا یا جویدن آدامس های سفت، می تواند منجر به شکستن ایمپلنت شود.

درد شدید و ناگهانی در ناحیه ایمپلنت، تورم و التهاب لثه، حرکت و شل شدن ایمپلنت یا دندان مصنوعی، از علائم شکستن ایمپلنت است. در صورت داشتن این علائم به دندانپزشک خود مراجعه کنید، دندانپزشک با معاینه و گرفتن عکس رادیوگرافی می تواند شکستگی ایمپلنت را تشخیص دهد.

ایمپلنت شکسته معمولاً باید خارج شود. سپس پس از التیام کامل استخوان، ایمپلنت جدیدی جایگزین می شود.

لازم به ذکر است که رعایت نکاتی مانند جویدن آرام غذا، استفاده نکردن از آدامس های سفت، و مراجعه منظم به دندانپزشک، از شکستن ایمپلنت جلوگیری می کند.

بیرون زدگی ایمپلنت

 در این حالت، بخشی از ایمپلنت از استخوان خارج می شود و قابل مشاهده است که معمولاً به دلیل عدم التیام مناسب استخوان اطراف ایمپلنت، رخ می دهد.

از علائم این نوع از عوارض ایمپلنت می توان به  وجود قسمتی از ایمپلنت که از لثه بیرون زده است، التهاب و تورم لثه، درد و حساسیت در هنگام جویدن اشاره نمود.

برای درمان این عارضه معمولاً ایمپلنت بیرون زده باید خارج شود. سپس پس از التیام استخوان، ایمپلنت جدیدی جایگزین شود.

مشاهده کنید  دلایل شکستن ایمپلنت ها و راه‌های پیشگیری از آن

آسیب به اعصاب یا سایر بافت ها

آسیب به اعصاب یا سایر بافت ها از عوارض نادر اما احتمالی حین جراحی ایمپلنت دندان است. در حین جراحی ممکن است به دلیل دقت ناکافی، اعصاب و رگ های خونی یا بافت های نرم اطراف محل جراحی آسیب ببینند.

از دست دادن احساس در ناحیه صورت یا دهان، خون ریزی، درد شدید و طولانی مدت، می تواند نشانه هایی از آسیب به اعصاب یا بافت ها باشد. دندانپزشک با معاینه و آزمایش های تکمیلی می تواند این عارضه را تشخیص دهد.

همچنین بسته به نوع و شدت آسیب، درمان هایی چون مصرف داروهای ضدالتهاب و ضددرد، جراحی مجدد یا حتی پیوند عصب ممکن است لازم شود.

عدم التیام استخوان

گاهی اوقات به دلایلی مانند بیماری های خود فرد، مصرف داروهای خاص، یا آسیب دیدگی شدید استخوان، التیام و استحکام یابی استخوان دور ایمپلنت به خوبی صورت نمی گیرد که باعث ایجاد عوارض ایمپلنت می شود.

تحرک یا شل شدن ایمپلنت، درد در هنگام جویدن، التهاب و تورم لثه می تواند نشانه هایی از عدم التیام مناسب استخوان باشد. خوشبختانه گاهی با صبر کردن و دادن فرصت بیشتر، استخوان التیام می یابد. اما در غیر این صورت نیاز به خارج کردن ایمپلنت و جایگزینی مجدد آن پس از التیام استخوان است.

لازم به ذکر است که رعایت نکات بهداشتی، تغذیه مناسب و کنترل بیماری های زمینه ای، التیام استخوان را تسریع می کند.

حساسیت دندان

حساسیت دندان پس از جراحی ایمپلنت یکی از عوارضی است که گاهی اوقات رخ می دهد. این عارضه بعد از جراحی ایمپلنت معمولا به دلیل تحریک اعصاب دندان ایجاد می شود.

احساس درد و ناراحتی هنگام خوردن غذاها و نوشیدنی های گرم، سرد، شیرین یا ترش می تواند نشانه حساسیت دندان باشد. برای درمان این عارضه استفاده از دهان شویه های حساسیت زدا، مسکن ها و داروهای کاهنده حساسیت دندان توصیه می شود. گاهی پر کردن دندان یا انجام روش هایی مثل فلوراید تراپی نیز کمک کننده است.

عفونت مزمن

عفونت یکی از عوارض احتمالی پس از جراحی ایمپلنت دندان است. عفونت می تواند در هفته های اولیه یا حتی ماه ها پس از عمل جراحی رخ دهد. درد مداوم در ناحیه ایمپلنت، ترشح چرک، بوی بد دهان، تورم و قرمزی لثه از علایم عفونت بعد از ایمپلنت هستند.

برای درمان این عارضه مصرف مسکن و ضدالتهاب برای کاهش درد و التهاب، شستشوی مکرر دهان با دهان شویه های ضدعفونی کننده، مصرف آنتی بیوتیک به مدت چند روز تا یک هفته توصیه می شود.

علائم عوارض ایمپلنت

علائم زیر می توانند نشانه هایی از بروز عوارض ایمپلنت دندان باشند:

  • درد یا حساسیت در ناحیه ایمپلنت دندان
  • ورم و قرمزی لثه در اطراف ایمپلنت
  • ترشح چرک از لثه در اطراف ایمپلنت
  • خونریزی لثه حین مسواک زدن یا خوردن
  • بوی بد دهان که نشانه عفونت می تواند باشد
  • تحلیل رفتن لثه و نمایان شدن بیشتر ایمپلنت
  • تغییر رنگ لثه اطراف ایمپلنت
  • تغییر موقعیت ایمپلنت یا شل شدن آن
  • درد یا ناراحتی هنگام جویدن یا گاز زدن
  • تورم غدد لنفاوی در ناحیه فک و صورت
علائم عوارض ایمپلنت دندان

در صورتی که یک یا چند مورد از علائم ذکر شده را دارید باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید تا از عوارض بعدی جلوگیری شود. مراقبت های دندانپزشکی منظم نیز برای تشخیص زودهنگام عوارض ضروری است.

نکات مهم در پیشگیری از ایجاد عوارض

جلوگیری از عوارض ایمپلنت دندان از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت دندان، چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

  • مسواک زدن مرتب و نخ دندان کشیدن برای تمیز نگه داشتن دندان ها و لثه ها حائز اهمیت است. این کار باعث می شود پلاک و عفونت اطراف ایمپلنت ایجاد نشود.
  • بطور مرتب حداقل هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند سلامت ایمپلنت و بافت های اطراف آن را بررسی نماید.
  • در صورت بروز التهاب، درد یا ورم در ناحیه ایمپلنت، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. تشخیص و درمان به موقع می تواند از عوارض بعدی جلوگیری کند.
  • مصرف قند و دیابت خود را کنترل کنید. چرا که قند و دیابت کنترل نشده می تواند باعث التهاب و عفونت در محل ایمپلنت شود.
  • از جویدن غذاهای سفت و چسبنده با ایمپلنت خودداری کنید.
  • سیگار نکشید. سیگار باعث التهاب و عفونت می شود.
  • برای حفظ سلامت استخوان و لثه، کلسیم و ویتامین D مصرف کنید.

به طور کلی با رعایت این نکات، می توان از بروز مشکلات و عوارض ایمپلنت دندان مانند التهاب، عفونت، شل شدن ایمپلنت و از دست دادن آن جلوگیری کرد.

انجام ایمپلنت دندان بدون بروز عوارض توسط دکتر حامدی

همانطور که می دانید ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه حل های جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد. اما همواره نگرانی در مورد احتمال بروز عوارض وجود دارد.

مطب دندانپزشکی دکتر حامدی با بهره گیری از تجربه چندین ساله در زمینه ایمپلنت دندان و استفاده از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا در این حوزه، ایمپلنت دندان را بدون هیچ عارضه ای انجام می دهد.

دکتر حامدی و تیم مجرب ایشان، با دقت فراوان در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت مناسب بافت دهان و استخوان شما و همچنین رعایت تمام استانداردهای بهداشتی، ایمپلنتی مطمئن و بلندمدت را برایتان فراهم می آورند تا بتوانید بدون هیچ دغدغه ای از دندان مصنوعی خود در صورت رعایت نکات مراقبتی، بدون بروز عوارض لذت ببرید.

دکتر حمیدرضا حامدی متخصص ایمپلنت دندان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
Call Now Buttonتماس با مطب